+ 32 2 771 66 55
 • church1
  Terug naar de Sport #Zwemmen!
  Lid worden MY POSEIDON
 • church1
  Terug naar de Sport #Dans !
  Lid worden MY POSEIDON
 • church1
  Terug naar de Sport #Vooruit !
  Lid worden MY POSEIDON

Yoga

Cursus gegeven door Martine

 • Dinsdag, 9:00 tot 10:15 uur
 • Woensdag, 20.00 tot 21.15 uur
 • Vrijdag, 8.45 tot 10.00 uur
 • Zaterdag, 8.45 tot 10.00 uur


Energy Yoga is een vorm van Hatha Yoga die gekenmerkt wordt door de beheersing van de ademhaling, het bewustzijn van het gebaar en de beweging van de innerlijke blik om de circulatie van energie te leiden. Het maakt gebruik van verschillende technieken:

RELAXATIE

Een essentiële passage om alle onrust van de buitenwereld weg te nemen en ons zo uit te nodigen om los te laten.

ADEMHALING
De ademhaling is het hart van yoga. Het is de eerste stap naar ontspanning. De beheersing van de ademhaling kan ons helpen onze emoties te beheersen en stress te verminderen. Groot belang wordt gehecht aan de buikademhaling, een langzame, diepe en bewuste ademhaling, die de interne organen masseert, het middenrif verzacht en het lichaam reinigt om het van energie te voorzien en te revitaliseren.

HOUDINGEN (asanas)
In tegenstelling tot gymnastiekoefeningen worden de asana's langzaam beoefend om mentale concentratie en een bewust begrip van de beweging tot stand te brengen. Niet het aantal oefeningen is belangrijk, maar de kwaliteit van de uitvoering ervan. De meeste houdingen kunnen worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van elk individu. Dan wordt het lichaam in de houding gedurende een bepaalde tijd in een onbeweeglijke positie gehouden, zonder te forceren, wat diep inwerkt op de organen, de wervelkolom, de spieren verstevigt en de gewrichten verzacht. 

CONCENTRATIE
Vaak zijn we verstrooid, we zijn daar door het lichaam en elders door de gedachte. Om dit te vermijden wordt de geest tijdens de beoefening gericht op de onbeweeglijkheid van het lichaam, op het bewustzijn van het gebaar en de ademhaling. De geest wordt dan tot rust gebracht en kan leiden tot de aanwezigheid van zichzelf.

MEDITATIE
Het gaat erom de aandacht vast te houden en de geest te concentreren op het komen en gaan van de ademhaling, zonder zich te laten meeslepen door de gedachten die voortdurend opkomen. Bij regelmatige beoefening stelt meditatie ons in staat om aandachtiger te zijn en meer ontspannen te handelen in ons dagelijks leven.

Schrijf u hier in

Laatste Nieuws !

AQUAGYM KROKUS 2024

Aquagym Krokusr Schema

Volg deze krokusvakantie onze aquacursussen.

Plan

INDOOR CURSUSSEN KROKUS 2024

Lesrooster voor indoor les

Volg onze indoorcursussen deze krokusvakantie.

Plan


Onze Partners